Csípőmegoldások

Egynapos csípőprotézis beültetés

A csípőprotézis beültetés esetében elmondható, hogy az izomátvágás nélküli elülső csípőfeltárás alkalmazása esetén a betegek kisebb műtét utáni fájdalomról és gyorsabb rehabilitációról számolnak be.

Az egynapos keretek között végzett protézisbeültetés a kombinált érzéstelenítési-fájdalomcsillapítási módszerek, az intenzív műtét körüli gyógytornakezelés-fizikoterápia és a lehető legkisebbre csökkentett sebészi műtéti megterhelés együttes alkalmazásának köszönhetően vált kivitelezhetővé az elmúlt években a nagyvilágban és 2016 óta Magyarországon is. Fontos kiemelni, hogy csak válogatott betegeken alkalmazható a gyors hazabocsátás módszere, akik megfelelő általános állapotban vannak, felkészítő training-en vettek részt, megfelelő közelségben élnek a kórházhoz és segítő környezetbe lehet hazabocsátani őket, amennyiben a műtét körüli időszak is az egynapos protézisbeültetések feltételrendszerének megfelelően alakult.

A csípőfájdalom hátterében számos betegség mellett leggyakrabban a csípőízület kopása, sérülése vagy combfejelhalás áll.

A nagyízület előrehaladott betegsége legtöbbször lágyékhajlatban észlelhető fájdalom és mozgásbeszűkülés formájában okoz panaszokat, mely az életminőség jelentős romlásával jár a beteg számára. A panaszok kezdetben reggel “bejáratódásra”, a későbbiekben fáradásos jelleggel esténként, végül állandó, főleg a lágyékhajlatból a comb irányába kisugárzó, szúró jellegű fájdalmak formájában jelentkeznek.

Előrehaladott esetben a beteg ízület nem nyújtható, valamint a forgó mozgások nem végezhetőek. A beteg panaszai és a fizikális vizsgálat alapján már következtethető a betegség, azonban a pontos diagnózis megállapításához nélkülözhetetlen a csípőízületi kétirányú röntgen felvétel, valamint bizonyos esetekben a CT és MRI vizsgálat.

Izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés

Az elülső feltárással végzett csípőprotézis beültetés minimál invazív műtét, mely a megszokott műtéti feltárásokhoz képest rövidebb bőrmetszéssel és kisebb szövetsértéssel jár.
A csípőízület körüli izomzat teljes egészében érintetlen marad.

Ezen technikának köszönhetően a műtét utáni fájdalmak kisebbek és gyorsabban megszűnnek, az ízület stabilabb és a rehabilitációs idő jelentősen lerövidül. Ezen módszerrel kezelt betegek 2-3 nap múlva akár segédeszköz nélkül tudnak járni, kórházban 2-4 napot töltenek, autót vezetni és dolgozni pedig 10-14 nap múlva kezdhetnek el átlagosan.

ÁRAK

Izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés 1 750 000 HUF
Navigációval végzett izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés 1 850 000 HUF
Csípőprotézis csere/revízió izomátvágás nélküli technikával

1 600 000 HUF

+implantátum ár

Izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés 1 750 000 HUF
Navigációval végzett izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés 1 850 000 HUF
Csípőprotézis csere/revízió izomátvágás nélküli technikával

1 600 000 HUF

+implantátum ár

Foglaljon időpontot online!

Kattintson az Időpontfoglalás gombra, válassza ki a szakterület specialistáját és az időpontot.

Fizetési lehetőségek

Intézetünkben lehetőség van készpénzes, bankkártyás és egészségpénztári kártyás fizetésre.
Az alábbi egészségpénztárakkal állunk szerződésben:
  • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár
  • MKB Pannónia Egészség -és Önsegélyező Pénztár
  • OTP Országos Egészség-és Önsegélyező Pénztár
  • Prémium Egészségpénztár
  • Tempo-Egészség- és Önsegélyező Pénztár
  • Vitamin Egészségpénztár

PARKOLÁS

A WÁBERER MEDICAL CENTER az előzetesen egyeztetett időpontra érkező páciensei számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosít, amelyet telefonon lehet kérni. Kollégánk fix helyet határoz meg, amely az alábbi térképen előre beazonosítható.  A parkoló bejárata az Alkotás utcáról az irodaházat elhagyva jobbra érhető el a Hill Side és a Novotel között.

Megkérjük kedves Pácienseinket, hogy betegbiztonsági okokból szakrendeléseinkre, szűrővizsgálatainkra lehetőség szerint

KÍSÉRŐ NÉLKÜL

érkezzenek!