Általános iskolai tanulmányait a dombóvári Gárdonyi Géza Általános és Sportiskolában végezte. 1987-1991-ig a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Német Nemzetiségi Tagozatára járt. Itt érettségizett 1991-ben, majd felvételt nyert a Pécsi Orvostudományi Egyetemre, 1997-ben szerzett diplomát.

Sport és Csapatorvosi teendőket 2000-től lát el. Az eltelt évek alatt gondoskodott a PMFC NB I-es labdarúgó csapat, PVSK-MIZO Női és PVSK-Panthers férfi kosárlabda csapat játékosairól. 2016-17 között Kenderesi Tamás úszó sportegészségügyi ellátásáért felelt. 2016 óta a PVSK teljes utánpótlásért és a PEAC női kézilabda csapatért felel. Vezetésével 2019. februárjától a hatékony tehetséggondozást és a versenysport sportegészségügyi hátterét biztosítja a PTE ÁOK Sportmedicina Tanszék.

1997.október elsejétől dolgozott a pécsi Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinikán. A Collegium Hungaricum ösztöndíjasaként két hónapot töltött a Bécsi AKH Balesetsebészeti Klinikáján, majd 3 hetet Klagenfurtban.

2002-2004. között a németországi Gemeinnützige Krankenhausgesellschaft des Landkreises Schwandorf GmbH nabburgi kórházában dolgozott Clemens Grüsser Főorvos vezetése alatt, akihez mai napig őszinte barátság fűzi. Ezen idő alatt végezte el az AO bázis és haladó kurzusokat Freiburgban. Németországi tartózkodását a Regensburgi Egyetem Balesetsebészeti Klinikáján töltött AO ösztöndíjjal zárta le.

A Pécsi Tudományegyetem Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinikájára visszatérve itt dolgozott osztályvezetőként egészen 2016. februárig. Azóta az Ortopédiai Klinika egynapos sebészeti részlegét ill. a PTE ÁOK Sportmedicina Tanszékét vezeti.

Szakvizsgáit 2002-ben Traumatológiából, 2006-ban ortopédiából majd 2009-ben sportorvostanból szerezte. 2016-ban PhD fokozatot szerzett.

Folyamatosan részt vesz a magyar és német nyelvű medicus képzésben valamint a szakedző és rekreáció BsC, MsC képzésekben.

 • Magyar Sportorvosi Társaság
 • Magyar Sporttudományi Társaság
 • Német Balesetsebészeti Társaság
 • Európai Sport Traumatológus, Térdsebész és Artroszkópos Társaságnak
 • Arany fokozatú tagja az AO Alumninak.

Fizetési lehetőségek

Intézetünkben lehetőség van készpénzes, bankkártyás és egészségpénztári kártyás fizetésre.
Az alábbi egészségpénztárakkal állunk szerződésben:
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • MKB Pannónia Egészség -és Önsegélyező Pénztár
 • OTP Országos Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Tempo-Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Vitamin Egészségpénztár

PARKOLÁS

A WÁBERER MEDICAL CENTER az előzetesen egyeztetett időpontra érkező páciensei számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosít, amelyet telefonon lehet kérni. Kollégánk fix helyet határoz meg, amely az alábbi térképen előre beazonosítható.  A parkoló bejárata az Alkotás utcáról az irodaházat elhagyva jobbra érhető el a Hill Side és a Novotel között.

Megkérjük kedves Pácienseinket, hogy betegbiztonsági okokból szakrendeléseinkre, szűrővizsgálatainkra lehetőség szerint

KÍSÉRŐ NÉLKÜL

érkezzenek!