Időpontfoglalás

Műtéti információk és tanácsok a műtétre való felkészüléshez

Étkezés

A műtétet megelőző hat órában, kérjük, egyáltalán ne egyen már semmit. A folyadékfogyasztást a műtét előtt két órával kell felfüggeszteni. A műtétet követően, kb. 15-30 perccel az ébredés után már fogyaszthat folyadékot, majd újabb félóra elteltével már táplálékot is vehet magához.

Gyógyszerek

Állandó gyógyszereinek szedéséről a műtétet végző szakorvos és altatóorvos konzultál Önnel. Egyes megszokott gyógyszereit a műtét előtt a szokásos módon tovább kell szedni, a műtét reggelén is, hacsak altatóorvosa vagy a műtétet végző szakorvos másképp nem rendeli. Bizonyos gyógyszerek szedését a műtét előtt szüneteltetni vagy helyettesíteni, erről kollégáink pontosan tájékoztatják.
A műtét előtti gyógyszermódosításokat nagyon fontos, hogy pontosan betartsa. Ha bizonytalan valamely gyógyszerével kapcsolatban, forduljon bizalommal kezelőorvosához vagy aneszteziológusához.
Távozáskor minden páciensünk megkapja az aznapra szükséges fájdalomcsillapítót és a műtét után szükséges gyógyszerek receptjét.

Felkészülés a műtétre

Műtétjét megelőzően érdemes felkeresni gyógytornászainkat egy egyalkalmas konzultációra, mert kollégáink különböző légzéstechnikai gyakorlatok betanításával segítenek a műtétre való felkészülésre. A gyakorlatok elvégzésével csökkenthetők a légzéssel kapcsolatos műtéti szövődmények és erősíthetőek a légzőizmok.

Műtétek központunkban

Szakorvosi vizsgálatokat, valamint terápiás- és gyógytorna kezeléseket kínálunk egész évben.

Foglaljon időpontot kényelmesen, online!